Politika privatnosti i sigurnost podataka

Politika privatnosti

Zadnje ažuriranje: 01.03.2022.

Politika privatnosti opisuje naša pravila i postupke o prikupljanju, korištenju i otkrivanju vaših podataka kada koristite stranice pz-ivanec.hr i govore vam o vašim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti.

Koristimo vaše osobne podatke za pružanje i poboljšanje usluge. Korištenjem usluge na stranicama pz-ivanec.hr, pristajete na prikupljanje i korištenje podataka u skladu s ovom Politikom privatnosti.


Definicije

Za potrebe ove Politike privatnosti:

 • Račun znači jedinstveni račun stvoren za vas za pristup našoj web stranici.
 • Poduzeće (koji se u ovom Ugovoru naziva "Tvrtka", "Mi", "Nas" ili "Naš") odnosi se na Poljoprivrednu zadrugu Ivanec, Trg hrvatskih Ivanovaca 10, 42240 Ivanec.
 • Kolačići su male datoteke koje se na vaše računalo, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj postavljaju od strane web-mjesta, a sadrže pojedinosti o vašoj povijesti pregledavanja na toj web stranici među brojnim njezinim upotrebama.
 • Država se odnosi na: Hrvatsku
 • Uređaj znači svaki uređaj koji može pristupiti web stranici pz-ivanec.hr kao što je računalo, mobilni telefon ili digitalni tablet.
 • Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na identificiranu osobu ili osobu koju je moguće identificirati.
 • Pružatelj usluga je svaka fizička ili pravna osoba koja obrađuje podatke u ime Poduzeća. Odnosi se na tvrtke ili pojedince treće strane zaposlene u Poduzeću za održavanje web stranice, obavljanje usluga povezanih s web stranicom ili pomoć Poduzeća u analizi načina na koji se web stranica koristi.
 • Podaci o upotrebi odnose se na podatke koji se automatski prikupljaju, bilo generirani korištenjem web stranice ili iz same infrastrukture web stranice (npr. trajanje posjeta stranici).
 • Internetska ili web stranica se odnosi na PZ Ivanec i dostupna je na https://pz-ivanec.hr
 • Vi označavate pojedinca koji pristupa ili koristi web stranicu, ili tvrtku ili drugu pravnu osobu u čije ime takva osoba pristupa ili koristi web stranicu.


Prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka

Vrste prikupljenih podataka:

Osobni podaci

Tijekom korištenja naše web stranice, možemo od vas tražiti da nam date određene osobne podatke koji se mogu koristiti za kontaktiranje ili identifikaciju. Podaci koji otkrivaju identitet mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

 • Email adresu
 • Ime i prezime
 • Broj telefona
 • Adresa, država, poštanski broj, grad
 • Podaci o upotrebi


Podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi prikupljaju se automatski prilikom korištenja web stranice.

Podaci o upotrebi mogu uključivati ​​informacije kao što su adresa internetskog protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, naše stranice koje posjećujete, vrijeme i datum vaše posjete, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikator uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Kada pristupite web stranici putem mobilnog uređaja, možemo automatski prikupljati određene podatke, uključujući, ali ne ograničavajući se na, vrstu mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, operativni sustav vašeg mobilnog uređaja, vrstu mobilnog internetskog preglednika koji koristite, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Također možemo prikupljati podatke koje Vaš preglednik šalje kad god posjetite našu web stranicu.


Kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našim web stranicama i pohranjivanje određenih informacija. Korištene tehnologije praćenja su  oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te za poboljšanje i analizu naših web stranica. Tehnologije koje koristimo mogu uključivati:

 • Kolačići ili kolačići preglednika. Kolačić je mala datoteka postavljena na Vaš uređaj. Možete naložiti svom pregledniku da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvaćate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše usluge. Osim ako niste podesili postavke preglednika tako da odbija kolačiće, naša usluga može koristiti kolačiće.
 • Web svjetionici. Određeni dijelovi naših web stranica i naših e-mailova mogu sadržavati male elektroničke datoteke poznate kao web-pratilice (također se nazivaju jasni gifovi, pikselne oznake i gifovi od jednog piksela) koji dopuštaju tvrtki, na primjer, da broji korisnike koji su posjetili te stranice ili otvorio e-poštu i za druge povezane statistike web-mjesta (na primjer, bilježenje popularnosti određenog djela stranice te provjera integriteta sustava i poslužitelja).

Kolačići mogu biti "trajni" ili "sesijski" kolačići. Trajni kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu ili mobilnom uređaju kada se odjavite sa naših stranica, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite svoj web preglednik. Više o kolačićima možete saznati ovdje.

Koristimo sesijske i trajne kolačiće u dolje navedene svrhe:

Neophodni / esencijalni kolačići

Vrsta: kolačići sesije

Upravlja: Mi

Svrha: Ovi kolačići neophodni su za pružanje usluga dostupnih putem web-mjesta i za korištenje nekih njegovih značajki. Oni pomažu u autentifikaciji korisnika i sprječavaju lažnu upotrebu korisničkih računa. Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili ne mogu se pružiti, a mi koristimo te kolačiće samo kako bismo vam pružili te usluge.

Kolačići prihvaćanja obavijesti

Vrsta: Trajni kolačići

Upravlja: Mi

Svrha: Ovi kolačići identificiraju jesu li korisnici prihvatili korištenje kolačića na web stranici.

Kolačići funkcionalnosti

Vrsta: Trajni kolačići

Upravlja: Mi

Svrha: Ovi kolačići nam omogućuju da zapamtimo izbore koje napravite kada koristite web stranicu, kao što je pamćenje vaših podataka za prijavu ili preferencija jezika. Svrha ovih kolačića je pružiti Vam osobnije iskustvo i izbjeći da morate ponovno unositi svoje postavke svaki put kada koristite web stranicu.


Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi s kolačićima, posjetite našu Politiku o kolačićima.


Korištenje Vaših osobnih podataka

Poduzeće može koristiti osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • Za pružanje i održavanje naših usluga, uključujući praćenje korištenja naše web stranice.
 • Za upravljanje vašim računom: za upravljanje vašom registracijom kao korisnika web stranice. Osobni podaci koje dajete mogu vam omogućiti pristup različitim funkcijama web stranice koje su vam dostupne kao registriranom korisniku.
 • Za izvršenje ugovora: razvoj, usklađenost i preuzimanje kupoprodajnog ugovora za proizvode, artikle ili usluge koje ste kupili ili bilo kojeg drugog ugovora s nama putem web stranice.
 • Da bismo vas kontaktirali: da bismo vas kontaktirali e-poštom, telefonskim pozivima, SMS-om ili drugim ekvivalentnim oblicima elektroničke komunikacije, kao što su push obavijesti mobilne aplikacije u vezi s ažuriranjima ili informativnom komunikacijom u vezi s funkcionalnostima, proizvodima ili ugovorenim uslugama, uključujući sigurnosna ažuriranja, kada je to potrebno ili razumno za njihovu provedbu.
 • Da bismo vam pružili novosti, posebne ponude i općenite informacije o drugim proizvodima, uslugama i događajima koje nudimo, a koji su slični onima koje ste već kupili ili za koje ste se raspitali, osim ako ste odlučili ne primati takve informacije.
 • Za upravljanje vašim zahtjevima: za upravljanje vašim zahtjevima prema nama.
 • Za poslovne prijenose: vaše podatke možemo koristiti za procjenu ili provođenje spajanja, prodaje, restrukturiranja, reorganizacije, raspuštanja ili druge prodaje ili prijenosa neke ili cijele naše imovine, bilo kao neograničenog poslovanja ili kao dio stečaja, likvidacije, ili sličan postupak, u kojem su osobni podaci o našim korisnicima naših usluga među prenesenom imovinom.
 • Za druge svrhe: vaše podatke možemo koristiti u druge svrhe, kao što su analiza podataka, utvrđivanje trendova korištenja, određivanje učinkovitosti naših promotivnih kampanja te za procjenu i poboljšanje naše usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustva.


Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedećim situacijama:

 • S pružateljima usluga: vaše osobne podatke možemo podijeliti s pružateljima usluga kako bismo pratili i analizirali korištenje naše usluge, kako bismo vas kontaktirali.
 • S podružnicama: vaše podatke možemo podijeliti s našim povezanim društvima, u kojem slučaju ćemo od njih zahtijevati da poštuju ovu Politiku privatnosti. Povezana društva uključuju našu matičnu tvrtku i sve druge podružnice, partnere u zajedničkom pothvatu ili druge tvrtke koje mi kontroliramo ili koje su pod zajedničkom kontrolom s nama.
 • S poslovnim partnerima: vaše podatke možemo podijeliti s našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.
 • S drugim korisnicima: kada dijelite osobne podatke ili na drugi način komunicirate na javnim područjima s drugim korisnicima, takve informacije mogu vidjeti svi korisnici i mogu se javno distribuirati vani.
 • Uz vaš pristanak: vaše osobne podatke možemo otkriti u bilo koju drugu svrhu uz vaš pristanak.


Čuvanje vaših osobnih podataka

Tvrtka će čuvati vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Čuvati ćemo i koristiti vaše osobne podatke u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za ispunjavanje naših zakonskih obveza (na primjer, ako smo dužni čuvati vaše podatke u skladu s primjenjivim zakonima), rješavati sporove i provoditi naše pravne sporazume i politike.

Tvrtka će također čuvati podatke o upotrebi za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi općenito se čuvaju kraće vremensko razdoblje, osim kada se ti podaci koriste za jačanje sigurnosti ili za poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice ili smo zakonski obvezni čuvati te podatke dulje vremensko razdoblje.


Prijenos Vaših osobnih podataka

Vaši podaci, uključujući osobne podatke, obrađuju se u poslovnim uredima Poduzeća i na svim drugim mjestima gdje se nalaze strane uključene u obradu. To znači da se ove informacije mogu prenijeti i održavati na računalima koja se nalaze izvan vaše države ili druge državne jurisdikcije gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih u vašoj nadležnosti.

Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti praćen vašim podnošenjem takvih informacija predstavlja vaš pristanak na taj prijenos.

Poduzeće će poduzeti sve razumno potrebne korake kako bi osigurala da se vaši podaci tretiraju na siguran način i u skladu s ovom Politikom privatnosti te da se neće izvršiti prijenos vaših osobnih podataka organizaciji ili zemlji osim ako ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost vaši podataka i drugih osobnih podataka.


Otkrivanje vaših osobnih podataka

Poslovne transakcije

Ako je Poduzeće uključeno u spajanje, stjecanje ili prodaju imovine, vaši osobni podaci mogu se prenijeti. Dat ćemo obavijest prije nego što se vaši osobni podaci prenesu i postanu podložni drugačijoj politici privatnosti.

Provedba zakona

Pod određenim okolnostima, od Poduzeća se može zahtijevati da otkrije vaše osobne podatke ako to zahtijeva zakon ili kao odgovor na valjane zahtjeve javnih tijela (npr. suda ili vladine agencije).

Ostali zakonski zahtjevi

Tvrtka može otkriti vaše osobne podatke u dobroj vjeri vjerujući da je takva radnja neophodna za:

 • Pošivanje zakonskih obveza
 • Zaštitu i obranu prava ili imovine Poduzeća
 • Spriječiti ili istražiti moguće pogrešne postupke u vezi s web stranicom
 • Zaštite osobne sigurnosti korisnika web stranice
 • Zaštite od pravne odgovornosti


Sigurnost vaših osobnih podataka

Sigurnost vaših osobnih podataka važna nam je, ali imajte na umu da nijedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničke pohrane nije 100% siguran. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njihovu apsolutnu sigurnost.


Veze na druge web stranice

Naša usluga može sadržavati poveznice na druge web stranice kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete preusmjereni na stranicu te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posjetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila privatnosti ili prakse bilo kojih stranica ili usluga trećih strana.


Promjene ove Politike privatnosti

Možemo ažurirati našu politiku privatnosti s vremena na vrijeme. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila privatnosti na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e-pošte i/ili istaknute obavijesti na našoj web stranici prije nego što promjena stupi na snagu i ažurirati datum "Zadnje ažuriranje" na vrhu ove Politike privatnosti.

Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ovu Politiku privatnosti radi eventualnih promjena. Promjene ovih Pravila privatnosti stupaju na snagu kada se objave na ovoj stranici.


Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Politici privatnosti, možete nas kontaktirati:

 • Na e-mail: pp-ivanec@vz.t-com.hr
 • Posjetom na našoj web stranici: https://pz-ivanec.hr/contact-us
 • Na broj telefona: 042 781 151
 • Poštom: Trg hrvatskih Ivanovaca 10, 42240 Ivanec