O nama

Osnovna djelatnost tvrtke je organizirani tov junadi u vlastitim objektima i kod kooperanata.

Tvrtka se također bavi proizvodnjom vina na oko 8 ha vinograda kao i ratarskom proizvodnjom na oko 50 ha.

Djelatnost tvrtke također je i trgovina poljoprivrednim repromaterijalom kroz veleprodaju te u maloprodajnim objektima na širem ivanečkom području.


Proizvodnja vina

Izuzetni položaji južnih i jugozapadnih ekspozicija područja «Čardak» kod Klenovnika u vinogradarskoj regiji Haloze pružaju izuzetne uvjete za uzgoj vinove loze.

To su još davne 1650 g. zaključili obitelj Drašković koji uz dvorce Trakoščan i Klenovnik odlučuju graditi podrum. Debeli zidovi od opeke predstavljali su dobar stabilizator temperaturnih uvjeta prostora u kojem se spravljaju i njeguju vina.

Ulaganjem u suvremenu tehnologiju stvoreni su uvjeti za proizvodnju vrhunskih vina što je potvrđeno osvajanjem brojnih medalja na izložbama diljem Hrvatske.

Za vrhunsku kvalitetu vina potrebna je sljubljenost sorte i položaja što je dugogodišnjim iskustvom utvrđeno na sortama Pinot bijeli, Rajnski rizling, Muškat žuti, Traminac, Moslavac, Pinot crni i Syrah. Ukupno Poljoprivredna zadruga raspolaže sa oko 37 000 loznih cijepova na oko 8 ha vinogradarskih položaja.